torstai 14. lokakuuta 2010

Julkkisvyöry uhkaa eduskuntaa? – ”Tuplavahinko”

Tämä on ehkä vaikein asia politiikassa.
Eduskunnan päätös ei todellakaan riipu siitä, ketkä ovat kansanedustajia. Eduskunta on kansan-edustus-laitos. Eduskunta tekee vain sellaisia päätöksiä, mitkä ovat ilmauksia kansakunnan kollektiivisesta tietoisuudesta. Vaikka jokainen kansanedustaja vetäisi oman puolueensa laariin, niin ei sillä ole vaikutusta lopputulokseen.

Kansa päättää.
On ihan saman tekevää tykätäänkö jostain tai joistain kansanedustajista tai ministereistä. Vain kokonaisuus ratkaisee. Yksikään ministeri ei voi tehdä sen parempia päätöksiä kuin, mitä kansa sallii. Salliminen ei tarkoita tässä tapauksessa äänekkäintä porukkaa.

Helsingin kasvisruoka.
Hyvänä esimerkkinä tästä on kevään 2010 Helsingin kaupunginvaltuuston päätös tarjota koululaisille kasvisruokaa kerran viikossa. Tuo päätös oli ilmaus koululaisten tuskasta. Eivät he halua tulla yhtä sairaiksi kuin nykyiset aikuiset. Heidän toiveensa toteutui, vakka he eivät olleetkaan meluamassa banderolleineen kaupungintalon edustalla päätöstä tehtäessä. Pari kokoomuksen valtuutettua ruikutti jälkeenpäin munkkiniemeläisessä paikallislehdessä. Heidän mukaansa lapsilla pitäisi olla oikeus liharuokaan joka päivä tai oikeus samasta ruuasta sairastuneiden mukaan saada terveellistä ruokaa. siis sitä, mitä ovat aikaisemminkin saaneet ja sairastuneet.

Oma toivomukseni.
Toivon, että kansa valitsee eduskuntaan vain sellaisia ihmisiä, joilla on ystävällinen ääni.
Yle: Julkkisvyöry uhkaa eduskuntaa? – ”Tuplavahinko” — Uusi Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti