tiistai 5. lokakuuta 2010

Valtiosihteeri Mika Rossi

Valtiosihteeri Mika Rossi,
tappamiseen perustuva maanpuolustus on jäänyt menneisyyteen toimivana juttuna. Tiedät varsin hyvin, että ydinaseiden aiheuttama uhka maapallon tuhoutumisesta ei ole ollut toimiva enää 25 vuoteen. Tiedät myös, että yli 20 vuoteen aseellisilla selkkauksilla ei ole ollut mahdollisuutta laajentua paikallisesta ilmiöstä laajemmalle.
Maanpuolustus tulisi perustaa Suomessa vallitseviin olosuhteisiin. Meidän tulisi elää siten, ettemme anna naapurimaille tai Natolle aihetta hyökätä tänne. Sinun pitäisi virkasi puolesta olla tietoinen, että NATO on maailman suurin stressin aiheuttaja. Ihmisiä tappamalla ei saavuteta todellista rauhaa missään.

Rauhaan pakottaminen.
Muistat varmaan hyvin, miten Euroopan johtajat olivat kokoontuneina Berliinissä ja USAan silloinen presidentti Bill Clinton saapui ikään kuin yllättäen paikalle. Muistat kai, että samaan aikaan USA ja NATO aloittivat Jugoslavian tuhoamisen pommittamalla. Suomen puolustusministeri ilakoitsi tuosta rauhaanpakottamisesta.

Ajankohtainen keskustelu.
Tällä hetkellä käynnissä olevassa keskustelussa maanpuolustuksesta on tehty kaksi hyvää ehdotusta:
1. Varusmiespalvelu voisi olla mielestäni neljän kuukauden mittainen.
2. Timo Soinin heitto, jonka voidaan ajatella olleen ainakin joiltain osin tarkoitettu pääasiassa Vihreiden ärsyttämiseksi. Soinihan ehdotti paljon kasvisruokaa kohdassa 1 mainitulle porukalle.
Miten tuo sitten voisi toimia?

Puolustusvoimat pitäisi tuotteistaa uudelleen. Ei ihmisiä kannata kouluttaa tappamaan toisia ihmisiä. Puolustusvoimien pitäisi huolehtia ihmisten terveyden puolustamisesta. Siinä Soinin ehdotus on kovaa valuuttaa.
Tiedät myös, miten heikoilla Keskustassa on ihmisten terveyteen liittyvät asiat.

Ihmiset haluaa terveyttä.
Kyllähän niitä kaikenlaisia organisaatiouudistuksia halutaan kaiken aikaa tehdä. Niillä ei kuitenkaan pystytä vastaan ihmisten hätähuutoon. Tiedät varsin hyvin, miten avuttomiksi yhteiskunnan johtajat tuntevat olonsa ihmisten lisääntyvien vaivojen kanssa. Ihmiset tuntevat jääneensä yksin kaiken maailman kemikaalien kanssa, joiden piti olla terveellistä syötävää.

Viite: http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Blogit.iw3?showmodul=153&blogID=ae886795-e5fd-44df-817c-6ddeef179d92

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti