keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Tasa-arvo on harha

Miesten ja naisten välinen tasa-arvo ei voi millään toteutua niin kauan kun naiset yrittävät matkia miehiä. Aarno "Loka" Laitinen totesikin aivan nappiin, että pyrkiessään pinnalle, naiset ovat valitettavasti omaksuneet miesten maailmasta kolme huonointa ominaisuutta: huoraamisen, ryyppäämisen ja tappelemisen. Toinen hänen havaintonsa kohdistui eduskuntaan. Hänen mukaansa siellä naisporukan mielipiteeksi muodostuu agressiivisimpien naisten kanta. Miesporukan kannaksi muodostuu hauskimmin asiansa esittäneen miehen näkemys.

Kulttuuriperintö.
Ihan turha miehiä on mollata jollain kulttuuriperinnöllä. Sille ei vaan voi mitään, että miehellä ja naisella on eri tehtävät yhteisössä ja lasten kasvattamisessa. Nainen synnyttää lapsen ja se antaa hänelle elämän. Se tarkoittaa mm. sitä, että äitien pitäisi olla vastuussa poikiensa lähettämisestä sotaan - ei suinkaan presidentin tai eduskunnan.
Koska nainen antaa lapselle elämän, niin se tarkoittaa myös sitä, että hän antaa lapselle rakkauden ensimmäisten neljän elinvuoden aikana. Äidillä on siis vastuu siitä.
Isä on puolestaan vastuussa kodin ulkopuolisten asioiden opettamisesta lapselle seitsemännestä ikävuodesta alkaen. Siihen mennessä hän on oppinut hyvyyden.

Entä maskuliinisuus.
En ollenkaan usko, että mies, jolta puuttuu maskuliinisuus, olisi jotenkin suositumpi tai kyvykkäämpi johtajaksi. Tuskin.

Entä naisen ääni.
En saa selvää, onko kirjoittajan mielestä kiusallista nykynaisen narinarekisterin puolella oleva ääni vai aikaisempi oudon kimeä ääni. Käsitykseni kuitenkin on, että sointuva ja puhdas ääni on tehokkaampi kuin nariseva ääni ja katkonainen puhetapa.

Mustat vaatteet.
Minun on vaikea ymmärtää, miksi tummiin tai oikeastaan aina mustiin pukeutuvat ihmiset olisivat uskottavampia. Musta vaate eristää kantajansa. Sellaisiin jatkuvasti pukeutuvat ihmiset tulevat vähitellen vihaisiksi. Viha johtuu siitä, että tunnemaailma ei onnistu lähettämään eikä vastaanottamaan mitään mustan suojauksen läpi. Silloin tunnemaailma alkaa käydä ylikierroksilla reseptoreilta saadun informaation virheellisen tulkinnan vuoksi. Sellainen ihminen on omasta mielestään hyvin tasapainoinen, mutta ulospäin hän vaikuttaa kiihtyneeltä.

Pioneerit.
Tämä ilmauksesi on ihan pielessä. "Tarvitaan rohkeita pioneereja, jotka kieltäytyvät mukautumasta vallan maskuliinisiin symboleihin."
Minusta tarvitaan rohkeita naisia, jotka uskaltavat olla naisia.

Ulkoinen uho.
Kuuntelin viime syksynä eduskunnan kyselytunteja aika monta kertaa. Havaintoni oli sama kuin Jacob Södermanin. Vain yhden kansanedustajan ääni oli ystävällinen ja lempeä hänen esittäessään kommenttinsa. Söderman puhui jopa kansanedustajien ivasta ministereitä kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti