perjantai 22. lokakuuta 2010

Ayurveedaa ei ole luotu

Ei luotu.

Yksi ayurveedan kuudesta korvaamattomasta ominaisuudesta on Anadi. Se tarkoittaa 'ei luotu'. Eli ayurveedalla ei ole alkuperää.
 Ayurveedan sanotaan olen vaikkapa 5000 v vanhaa. Se kuitenkin tarkoittaa, että ayurveeda on pysynyt muuttumattomana sen nykymenetelmin tunnetun historian ajan. 



Täydellinen tieto.

Täydellinen tieto on Intiassa saatavilla. Siellä on myös enemmän tietämättömyyttä tarjolla kuin missään muualla maailmassa. Voi siis olla, että vaidya joko ei tiedä asiaa tai ei halua kertoa. Se, ettei sitä löydy netistäkään, kertoo puolestaan sen, että se on todellisten vaidyojen tietoa. 


Guru Shishya parampara.
Intiassa niin ayurveeda kuin monet muutkin tieteen lajit ovat kulkeneet suvuissa sukupolvelta toiselle. Intian perinteen kaikkien merkittävien sukujen edustajat ovat vuorollaan vierailleet Maharishi Mahesh Yogin luona esittelemässä sukunsa kantamaa perinnettä. Sillä tavalla Intian perinteestä raksittiin muuttumattomana säilynyt tieto nykyaikaiseen käyttöön hyödyttämään koko ihmiskuntaa. 



Kosminen tietoisuus.

Maharishin ashramissa Noidan Maharishi Nagarissa ei pelkästään nostettu vanhaa viisautta päivänvaloon, vaan siellä myös huolehditaan koulutuksesta. Siellä koulutuksensa saaneiden vaidyojen koulutuksen tärkein osa on vaidyan tietoisuuden kohottaminen. Tietoisuuden kohottaminen on ihan eri asia kuin tiedon jakaminen. Kohonneella tietoisuudella tarkoitan transsendenssin eli samadhin pysyvää ilmenemistä vähintäänkin valvetietoisuuden kanssa. Se voi ilmetä myös unennäön tai jopa syvän unen aikana pysyvästi. Tällä tavalla on varmistettu vaidyan toiminnan virheettömyys.

Sairauksien luonne.
Sairauksia on kolmenlaista:
1. Sairaus, joka on poistettavissa
2. Sairaus, joka poistuu, mutta uusiutuu.
3. Sairaus, jota ei voi poistaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti