sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Urheilijoiden päiväunet ja kankeus


Päiväunet
Minusta on uskomatonta, että urheilijat nukkuvat päivällä. Eihän sillä saa aikaiseksi mitään muuta kuin vetelän olon. Päiväunia ottavat vain pienet lapset. Vaikka vaippaan laskeminen on luonnollista pienelle lapselle, niin siinä ei todellakaan kannata keksiä pyörää uudelleen.

Ruokalepo
Onkohan urheilijoiden päiväunilla jotain tekemistä ruokalevon kanssa? Sitten joku älykäs tai näppärä on keksinyt yhdistää ruokalevon toiminnan ja levon vuorotteluun tai niiden tasapainottamiseen. Heh heh.
Perinteisellä ruokalevolla ei ole mitään tekemistä nukkumisen tai edes lepäämisen kanssa. Ruokalevon ainoa tarkoitus on kertoa vatsalle, ettei sinne ole enää tulossa mitään muuta. Silloin sen entsyymien eritys lakkaa ja vatsa alkaa tunkea tavaraa suoleen.

Kankeus
Miten huippu-urheilussa terveen elämän perusasiat voivat olla niin kadoksissa? Valitetaan kaiken maailman jäykkyyttä ja kankeutta. Suurin osa jäykkyydestä katoaa, kun nousette aamulla ylös ennen kuutta - ilman herätyskelloa!!
Voi hyvin olla, että tämä kohta on se pahiten kadoksissa oleva pointti huippu-urheilijan rutiinissa.

Flunssa
Flunssan saa kahdella eri tavalla helposti. En tiedä kumpi on helpompi tai yleisempi. Tehokas tapa flunssan hankkimiseksi on syödä matkustamisen aikana. Ihan totta!
Toinen syy flunssaan on vastustuskyvyn heikkeneminen. Kaikki suuhun tungettavat kemikaalit ja huono ruoka ja juoma saavat vastustuskyvyn heikkenemään. Tämä siitä huolimatta, vaikka kemikaalipitoisten elintarvikkeiden ja kaiken maailman patukoiden ja urheilujuomien väitetäänkin olevan turvallisia.

Bill Clinton
Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton havaitsi toisen presidenttikautensa aikana, että lentäessään mantereen laidalta toiselle tai mantereelta toiselle kanttaa juoda vain vettä - siis ettei syö matkan aikana. Hän oli omaksunut tuon yksinkertaisen tavan intialaista luonnonlääketiedettä Maharishi Ayurvedaa länsimaissa markkinoivalta Transsendenttista meditaatiota järjestöltä. Sama sääntö toimii kaikkeen matkustamiseen.


Viite: http://www.hs.fi/urheilu/makihyppy/artikkeli/Vakavasta+sairaudesta+toipuva+Anssi+Koivuranta+pani+Janne+Ahosen+ahtaalle/1135260410330

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti