torstai 11. elokuuta 2011

Lontoo: Mellakoiden ”todelliset kasvot” paljastuivat

Ei Englannin mellakoiden syy eroa paljoakaan Norjan veriteon syystä. Norjan kohdalla kannattaa muistaa teon tekijän oma mielipide. Sen mukaan hän teki tekonsa, koska ei voinut hyväksyä Kosovon tapahtumia. Hänen varsinainen kohteensa oli Kosovon pommituksiin osallistumispäätöksen aikanaan tehnyt päämininsteri Gro Harlem Bruntland.

Englanti on ihan samalla tavalla vuosisatoja uskonut tappamisen voimaan milloin missäkin päin maailmaa. Eikä hullunlehmäntauti mitenkään muuttanut maan tyyliä.

Vaikka en ole preiviikin kannattaja missään muodossa, niin toimittajien kannattaisi analysoida Norjan veriteon syytä myös tekijän ilmoittamasta näkökulmasta. Ei olisi myöskään haitaksi, vaikka valtakuntien johtajilta kysyttäisiin, että onko valtakunnan nimissä tehdyillä veriteoilla jotain vaikutusta kansakunnan kohtaloon.

Lontoo: Mellakoiden ”todelliset kasvot” paljastuivat — Uusi Suomi


Lontoo: Mellakoiden ”todelliset kasvot” paljastuivat

Julkaistu: 6:18
Kuuntele juttu

Kuva: EPA / All Over Press
Kuva
Poliisi otti kiinni naisen eilen Lontoon Camden Townissa.
Britannian mellakoissa riehuneet ihmiset eivät ole vain köyhiä ja syrjäytyneitä, kirjoittaa Daily Telegraph. Lehti on päivystänyt seuraamassa mellakoiden takia järjestettyjä oikeuden käsittelyjä.
Kolme oikeustaloa Lontoossa on auki ympäri vuorokauden. Vajaat tuhat ihmistä on pidätetty mellakoihin osallistumisesta ja noin 250 on saanut syytteen.
Telegraph kuvaa, että oikeudessa mellakoiden todelliset kasvot paljastuivat. Syytettyjen joukossa olivat muun muassa 19-vuotias rikkaan bisnesmiehen tytär ja 11-vuotias poika.
Telegraphin mukaan toimittajat yllättyivät nähdessään syytettyjen joukon, joka ei täysin vastannutkaan odotuksia.
Pääministeri David Cameron on lausunut, että Britannian yhteiskunta on sairastunut. Hän sanoi eilen, että kaikki keinot ovat käytössä järjestyksen palauttamiseksi. Hänen mukaansa poliisit saavat nyt käyttää muoviluoteja ja vesitykkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti