sunnuntai 1. elokuuta 2010

Nämä tavat vanhentavat sinua

Artikkelissa mainitut ehdotukset ovat pääasiassa sellaisia, joita lukijat haluavat lukea. Auttaahan ne tietysti jotain.
Ihmiset ovat tosi pahasti eksyksissä eikä useimmissa neuvontapalstoja pitävissä toimistoissa taida vieläkään olla kasvissyöjää töissä. Meditoijasta puhumattakaan. Eivät nuo lihaan ja meluun perustuvat ohjeet saa aikaan kovinkaan kummoista tulosta.
Entä sitten?

Nukut liian vähän
Mene nukkumaan ennen kello kymmentä. Siihen liittyy se vitsi, että silloin sinulla on jonkinlainen mahdollisuus herätä ennen kuutta. Tähän liittyy myytti vanhan kansan terveydestä.

Nam, sokeria!
Sokeri on kokaiinin veroinen myrkky. Hanki makea maku jostain muusta kuin valkoisesta sokerista. Parempi on käyttää jotain makeita mausteita kuten fenkoli.

Ei kiitos kasviksille
Nappaa jokaiselta aterialta lihat ja kemikaaleja sisältäjät ruuat ja juomat takaisin valmistajalle.

Liikut vain laihtuaksesi
Venyttele jokaista jännettä ja niveltä joka päivä tyyliin kymmenen ranteiden tai kaulan pyöritystä kumpaankin suuntaan. Ei liikkuminenkaan ole haitaksi.

Hylkäsit kaiken rasvan
Kasvisrasva tai itse asiassa voiöljy on tärkein. Viime vuosien julkiset neuvot rasvattomasta ruuasta ovat vieneet ojasta allikkoon. Solujen kuorihan on rasvaa. Rasva on se, mikä kuljettaa ravintoaineet soluihin. Sen vuoksi mausteet pitää liuottaa öljyyn ennen kuin ne ja öljy lisätään ruokaan. Se on ainoa tapa saada makujen hyöty solujen käyttöön, koska kaikki mausteet yhtä lukuun ottamatta ovat rasvaliukoisia.

Huudatat mp3-soitinta
Huudata vaan - sehän on muodikasta. Se jumputus aiheuttaa kehossa kuitenkin päin vastaisen reaktion kuin on tarkoitus. Olettaisin tarkoituksena olevan rentoutumisen tai hyvän olon. Ei ympäristöä voi tuolla tavalla sulkea pois.

Mitkä ystävät?
Ei se kodin ja lasten hoitaminen vie aikaa. Ihan totta. Jatkuva kiirehtiminen sinne, tänne ja tuonne taitaa olla top tenin kärjessä, kun mietimme huonon olon syitä.

Stressaat paljon
Tuossa kohdassa on annettu aika hyvä ohje. Itse laittaisin meditaation tähän kohtaan. Ette usko, miten mulla autuus kuplii sisällä tätä kohtaa kirjoittaessani. Siis se sellainen riemu, mitä koin kymmeniä vuosia sitten ryypätessäni poikien kassa lauantai-iltoina. Siis se villi nousuhumala. Ihan selvyyden vuoksi - alkoholi stressaa aika pahasti. Jos saisin elää nuoruuteni uudelleen, niin en polttaisi ainuttakaan savuketta enkä joisi viinaa lusikallistakaan.

Et muista, koska harrastit seksiä
Kasvissyöjillä ja miksei muillakin, muisti pätkii :) B12 vitamiinin puutteesta. Toimittaja on ihan oikeassa - kannattaa etsiä Kimi Räikkösen kommentti Hamiltonin käsitykseen seksistä ja F1 kisan voiton vertaamisesta. Kimi aprikoi, että onkoha se koskaa harrastanu seksiä.
Miettikää vähän.

Listalle jatkoa
Polta kaikki mustat vaatteesi ja vaihda autoa, jos nykyisessä kärryssäsi on musta sisustus.
Ihan liian usein täysmustissa oleva tyyppi on sen oloinen, kuin hänen energiansa kuluisi itsensä koossa pitämiseen. Musta on eristävä väri. Se eristää kantajansa ympäristöstä. Ihoa vasten oleva musta vaate vaurioittaa iholla olevia tunnemaailman reseptoreita. Siitä johtuvaa olotilaa pidetään jostain syystä hyvänä. Se on melkoinen kierre. Ensin ei tule mitään tunneinformaatiota sisään, kun musta estää sen. Sitten alkaa ihmetellä ja lisää painetta omaan tunteiden muodostumiseen. Ei niistäkään oikein mitään mene ulos sen mustan kerroksen läpi. Ulospäin se näyttää siltä kuin olisi halkeamispisteessä. Ajatelkaa vähän. Vaikka mustat rintaliivit olisivatkin seksikkäät, niin ne ahdistavat sydäntä ja rinnat rupsahtavat todella pahasti ennen aikojaan. Mustista alushousuista puhumattakaan.

Viite:
http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/artikkeli.shtml/2010/07/1163635

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti