maanantai 7. maaliskuuta 2011

Uskotko vaihtoehtolääketieteeseen? - Studio55


nepeta
2010-01-25 14:48

"Vaihtoehtolääketiede" ei ole asiallisen, lääketieteellisen hoidon vaihtoehto. Parempi on puhua uskomuksista ja uskomushoidoista. Uskomushoidot eivät perustu asiallisiin tutkimuksiin vaan ovat perimätietoa, taikauskoa, kotikutoisia terapioita.

Tiedän, että te uskomushoitojen kannattajat nousette nyt barrikadeille. "Minä parannuin korvakynttilöilla, minä homeopatialla, minä sillä ja minulle teki hyvää tuo toinen". Hyvä jos hyvä olo tuli mutta allergia tuskin paranee vesijohtovedellä (=homeopaattisilla valmisteilla). On ihmeellistä, miten taikauskoisia nykyihmisetkin ovat.

Niin, en usko vaihtoehtolääketieteeseen, Se ei ole lääketiedettä eikä mitään muutakaan tieteellisillä menetelmillä tutkittua ja todistettua oppia.

Nepeta

jos joku on uskomushoitoa, niin modernin lääketieteen piirissä sitä on enemmän kuin missään muualla. Olkoonkin, että sitä kutsutaan tieteellisin tutkimuksin vahvistetuksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisin väittämässä tutkimustietoa perättömäksi.

Minusta modernissa lääketieteessä on kolme heikkoutta:

1. Koko homman lähtökohta on sairaus ja se keskittyy sairauteen.

2. Tutkimustieto on pirstaleista.Tutkijat ja mikä pahinta - tutkimusyhteisö on kadottanut kokonaisvaltaisen näkemyksen olemassaolonkin.

3. Modernin lääketieteen perustana on kemia. Se on itse asiassa maailman levinnein uskonto - kemikaaliuskonto.

Vaihtoehtoinen lääketiede ei todellakaan ole lääketiedettä. Joskus 150+ vuotta sitten luonnonlääketiede oli keskittynyt liikaa kaiken maailman sammakonreisiin. Sen tilalle luonnon suuressa kiertokulussa nousi nyt modernina lääketieteenä tunnettu tiede. Sen saavutukset monen taudin taltuttajana on kiistaton. Nyt pyörä on kääntynyt ja on aika tutkia modernin lääketieteen välinein luonnonlääketieteitä.

HUOM! Luonnonlääketieteen näkökulmasta. Siis ei siitä vinkkelistä, että miten jostain kasvista saataisiin joku tehoaine ulos.

Entä sitten?

Kiinalaisesta lääketieteestä en tiedä paljoakaan - paitsi homepatia poisti 40 v vaivanneen heinänuhani. On ihan sama, vaikka homeopaattisissa valmisteissa ei havaittaisi mitään muuta kuin vesijohtovettä. Tärkeintä on, että joku valmiste toimii.

Moddrnin lääketieteen täyttymys.

Moderni lääketiede tulee saamaan täyttymyksensä intialaisesta luonnonlääketieteestä, ayurveedasta. Ayurveeda on pysynyt muuttumattomana tuhansia vuosia. Ei ole kovinkaan suuri häpeä modernille lääkärille tutkia Sushrutan tai Charakan oppeja. Oppeja siitä, miten ihminen pysyy terveenä.
Uskotko vaihtoehtolääketieteeseen? - Studio55

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti