Hei Juhapekka Tukiainen!
Olen kanssasi suunnilleen samaa mieltä kaikista esittämistäsi asiosta paitsi syömisestä. Ihmisen ruuansulatusta ei ole rakennettu jatkuvaa puputtamista varten. Voi tietysti olla, että jollain on jotain heikkoutta ruuansulatuksessa, mutta ne on sellaisia juttuja, joista on vaikea saada selvää.
Käsityksesi kuntoilusta ja syömisestä perustunee länsimaisessa lääketieteessä vallitsevaan paradigmaan. Siltä suunnaltahan ei ole sen kummempaa löydettävissä. Ei silti - olen kanssasi samaa mieltä melkein kaikista kertomistasi jutuista.
Ruuansulatuksen tehtävä
Ruuansulatuksella on muutakin tehtävää kuin pilkkoa ruoka vatsassa ja imeyttää se suolessa. Vatsalla on myös yksi tosi hieno tehtävä, joka on jostain syystä unohdettu. Sen pitää myös levätä. Ihan totta - LEVÄTÄ.
Makeannälkä
Nuoriso on jotenkin tuon tehtävän jäljillä. Hehän puhuvat paljon makean nälästä. Heidän havaintonsa on ihan oikea, mutta tulkinta menee pieleen. silloin kun koemme makean nälkää, niin siinä on itse asiassa kysymys siitä, että maha on tyhjentynyt ja ravintoliuos on työnnetty suoleen. Silloin vatsan pitää antaa levätä seuraavaan ruokailuun saakka.
Ruuansulatuksen rytmi
Vatsa on tehokkaimmillaan keskipäivän aikaan. Se tarkoittaa, että silloin elimistä sulattaa ruuan parhaiten. Janssonin kiusauksen aikaan elimistö pystyy ottamaan ruuasta vain puolet keskipäivän energianotosta.
Kolme ateriaa on tarpeellista melkein jokaiselle ihmiselle. Aterioiden välillä ei pidä syödä mitään. Se vain rasittaa elimistöä. Jos on hirmu hinku laittaa suuhun jotain, niin lämmintä keitettyä vettä puoli desiä.
Kudokset
Sinulla on yksi hieno ominaisuus jota pitää tässä vielä vähän jalostaa. Se on se 4-5 päivää. sun taidoilla on löydettävissä täysi 7-päivän kierto. Tiedän kyllä, mistä puhut, mutta mulla on vähä toinen näkökulma.
Ravinto kulkee ja ravitsee kehon kaikki kudokset seitsemässä päivässä. Siis päivä per kudos.
1. päivä plasma, 2. veri, 3. lihas, 4. rasva, 5. luu, 6. luuydin, 7. siemen
Kudoksista löytyy lisätietoa vaikka täältä:
(http://ayurveda.iloveindia.com/ayurveda-fundamentals/dhatu-significance.html)
Kunto ei kasva kuntoillessa − lue yllättävät väittämät liikkumisesta - Studio55 - Hyvä olo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti