maanantai 14. helmikuuta 2011

Helsinkiläiskoululaiset äänestävät kasvisruokaa vastaan jaloillaan

Ongelman syy.
Helsingin kasvisruokapäivässä on sama ongelma kuin kasvisruuassa noin yleensä. Silloin kun kasvisruokaa maustetaan alkoholin turruttamien makuhermojen sanelemien käytössääntöjen mukaisesti, niin kasvisruoka on mautonta.

Kun edellä olevaan lisätään se, että osa aterian raaka-aineista on pakastettu, niin tulos senkun heikkenee. Maku katoaa ja vetisyys lisääntyy myös silloin, kun ruoka valmistetaan jossain muualla ja se jäähtyy muutaman tunnin, jonka jälkeen se lämmitetään = lopputulos on kerran käytetyn ruuan veroista.

Vaikeuksia.
Lasteni koulussa menin vanhenpain toimikunnan kokoukseen keskustelemaan asiasta. Aiheesta keskusteltiin innokkaasti ja ystävällisesti, vaikka saatoin olla ainoa kasvissyöjä koko porukassa. Lopputulos oli, että otamme yhteyttä Helsingin ravintopalvelupäällikköön. Tarkoituksena oli esitellä hänelle maukas näkemys kasvisruuasta. Maukas tarkoittaa tässä tapauksessa jotain muuta kuin chilliä, sipulia tai valkosipulia.

Lapset mukaan.
Minulle tuo kertoo, että myös lapset pitää ottaa mukaan kasvisruokapäivän suunniitteluun. Lähinnä sen vuoksi, että vanhemmilla on pallo pahasti hukassa todella terveellisen, maukkaan ja ravitsevan ruuan ominaisuuksista. Ei todellakaan riitä, että ruuassa on tietyt kalorit tai vitamiinit.

On myös muistettava, että päätös kasvisruokapäivästä meni valtuustossa läpi huolimatta ihan epäasiallisista puheenvuoroista. Se kertoo, että valtuusto on vastannut lasten tietoisuudessa olevaan hätähuutoon terveyden puolesta.

Onneksi.
Lapsemme eivät halua tulla yhtä sairaiksi, kuin mitä he näkevät vanhempiensa olevan. Se on todella kova paikka, mutta ei niin kova, että se olisi tukahtunut kaupungin korkeimmassa elimessä.


Helsinkiläiskoululaiset äänestävät kasvisruokaa vastaan jaloillaan | Helsinki | yle.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti