keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Claramunt: Pekkarinen kiristää ruuvia

Tässä jutussa mainituista henkilöistä ei yksikään taida pärjätä presidentinvaalissa Timo Soinille.

Paras kansansuosio on Niinistöllä, mutta hänen tähtihetkensä koitti Bhuketin sähköpylväässä. Tarkottaa sitä, että hän unohti liian nopeasti tuolloin kokemansa kuolemanpelon.

Muutenkin - yksikään noista ehdokkaista ei edusta sitä, mitä suomalaiset eniten tällä hetkellä haluavat. Talouden poliitikot osaavat ja kuvittelevat, että on hyvä asia lähettää sotajoukkoja ulkomaille.

Suomalaisten toivelistan kärjessä on terveys. Se tarkoittaa jotain uhan muuta kuin terveydenhuoto-organisaation uudelleen organisointia.

--------------------------------

Verkkouutiset - Claramunt: Pekkarinen kiristää ruuvia

Moneen kertaan on tullut monesta suusta todettua, että keskustan pelitilanne on vaikea. Kannatus rypee pohjamudissa ja väkeä potkitaan pihalle talouskurimuksen vuoksi.
Keskustan sisällä laajaa arvostusta nauttiva Mauri Pekkarinen uskalsi sunnuntain Helsingin Sanomissa niin ikään katsoa kriittisesti keskustan vaalikampanjaa ja heittää haastetta tulevaisuuteen.
Mielenkiintoisin, jutun rivien väliin, kirjattu ajatus liittyi puheenjohtaja Mari Kiviniemen presidenttiehdokkuuteen.
”Mari Kiviniemellä on kutakuinkin velvollisuus asettua presidenttiehdokkaaksi vauhdittamaan tätä kisaa”, Pekkarinen ilmoitti.
Väärä tulkinta olisi se, että Pekkarinen on tukemassa Kiviniemen ehdokkuutta. Totuus lienee se, että Pekkarinen haluaisi mittauttaa Kiviniemen kannatuksen puolueen sisällä.
Murskatappion jälkeen tällainen mittaus olisi Kiviniemelle suuri riski. Entä jos hän häviäisi kisan vaikkapa Seppo Kääriäiselle tai Anneli Jäätteenmäelle? Kukaan muu kuin Paavo Väyrynen ei ole vielä ilmoittautunut keskustan kisaan, mutta Väyrysen ehdokkuus varmistaa käytännössä sen, että esivaali pitää järjestää.
Kokoomuksella on vastaavasta tilanteesta kokemusta. Pertti Salolaisen puheenjohtajuus koki kovan kolauksen vuonna 1993, kun hän hävisi kokoomuksen esivaalin eläköityneelle ylipormestarille Raimo Ilaskivelle. Salolainen jätti puheenjohtajuuden seuraavana vuonna. Ylimääräisessä puoluekokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Sauli Niinistö. Tätä esimerkkiä Kiviniemi tuskin haluaa seurata.
Omasta sivuuttamisestaan pettynyt Pekkarinen iskee siis Kiviniemelle takaisin. Pekkarinen kyseenalaisti HS:n haastattelussa keskustan kampanjan, joka rakennettiin Kiviniemen ympärille. Pekkarisen mielestä taktiikka oli väärä. Hänen mukaansa Kiviniemi ei pystynyt tuomaan keskustalaisia ajatuksia tarpeeksi hyvin esiin.
Pekkarinen kiristää ruuvia. Kiviniemi tarvitseekin nyt lohdullisempia kannatuslukemia, jotta tilanne rauhoittuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti