perjantai 27. toukokuuta 2011

Sairauden voi sekoittaa allergiaan

Maitoa Käytetään väärin.
Harri Aleniuksen mielestä:
"- Jos asioita katsotaan maailmanlaajuisesti, jopa 75 prosenttia maailman väestöstä on laktoosi-intolerantteja lapsuusiän jälkeen. Lapsuusiässä on tärkeä pystyä juomaan maitoa, mutta kun kasvetaan, tietyt ihmisryhmät kehittävät laktoosi-intoleranssin."
Intialainen luonnonlääketiede Ajurveeda (Ayurveda) määrittelee maidon nektariksi tai rasayanaksi. Se on siis jotain muuta muin ruokajuoma. Käytännön elämässä se tarkoittaa sitä, että tapamme käyttää maitoa on väärä.
Keitetty maito
Ajurveedan mukaan maito pitäisi aina keittää ennen sen juomista. Siihen voi lisätä jotain makeaa maustetta kuten kaneli, kardemumma tai fenkoli. Mausteet helpottavat maidon sulamista ja imeytymistä. Ne auttavat myös ruuansulatuksen tulta pysymään vatsassa niin, ettei sen aiheuttama kuumuus nouse rinnan alueelle tai jopa aivoihin.
Kun maitoa nautitaan jonkun muun maun kuin makean kanssa, niin se muuttuu ruuansulatuksessa kuona-aineeksi, joka kiinnittyy ravintoa kudoksiin kuljettavien kanavien eli verisuonten seinämiin.
Paras tapa maidon nauttimiseksi on kiehauttaa se ja juoda noin tuntia ennen nukkuman menoa, jolloin se auttaa saamaan virkistävämmän unen.
Lounas
Maidosta saa myös helppotekoisen pirtelön, jonka voi nauttia päivälliseksi. Kiehauta maito ja samalla pari taatelia, kourallinen rusinoita ja vaikkapa pari ruokalusikallista auringonkukan siemeniä ja ruokalusikallinen rouhittuja pellavansiemeniä tai vaikapa muutama juuri kuorittu manteli. Se on hyvin ravitsevaa ja sitten vaan odottamaan iltamaitoa.
Sairauden voi sekoittaa allergiaan | Lahti | yle.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti