maanantai 10. tammikuuta 2011

Terveys vai terveydenhuollon organisaatio?

Terveys + Viihde
Mitähän siitä tulee, kun viihteeseen orientoituneet lobbarit on saanu putiikin miehitettyä omilla ehdokkaillaan?
" Rahastolla, jonka on suunniteltu toimivan tähän asti matkailupalveluihin keskittyneen Nordia Oy:n yhteydessä, olisi käytössään muutamia kymmeniä miljoonia euroja yritysten kehityshankkeisiin."
Meneehän se tietysti - kuten Evirassa nähdään. Siellä neuvontapuhelimeen vastaa joku eläinlääkäri, joka ei tiedä juuri mitään ruokakaupan valikoimista.

Terveys vai organisaatio
Sinänsä kysymys ei ole jostain terveyspalveluiden organisoinnista vaan ihmisten terveydestä. Kansalaisten terveys kohenee heikosti organisaatioita peukaloimalla.
Nyt THL ja Evira ovat kutakuinkin amerikkalaisten virastojen etäpäätteitä. Mitä Atlantin takana päätetään, se kopioidaan sellaisenaan tänne.
Miten olis, jos mukaan otettaisiin myös Intia toimivine ajurveedan mukaisine tietoineen? Entä Kiina ja Venäjä?

Evira ja Intia
Evira on muuten nyt jo kiinnittänyt huomionsa Intiaan ja Kiinaan. Kaikki noista maista tulevat vaihtoehtoisen lääketieteen piiriin kuuluvat rohdokset ja yrttivalmisteet pyritään kieltämään. Tilalle on tarjota vain vahvasti amerikkalaisvetoisia kemikaalikoktaileja.

Venäjän laatuvaatimukset
Ei Venäjääkään ihan kehitysmaana kannata pitää terveyden alalla. Perusteluja voidaan hakea sotakorvauksien ajoilta. Neuvostoliiton kovat laatuvaatimukset nostivat suomalaisen laivanrakennusteollisuuden maailman huipulle. Sama on nyt tapahtumassa EUun elintarvikeviennissä Venäjälle.


Suomenmaa - Uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti